Almás, diós, morzsás muffin

Elkészítés módja
1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, húsát 3-4 milliméteres kockákra aprítjuk. A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel, a durvára vágott dióval és az almával összekeverjük.
2. Egy másik tálban a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, az olvasztott margarint (vajat) és a kefirt hozzáöntjük. A gyümölcsös liszthez adjuk, összekeverjük. A morzsához valókat összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. A diós tésztamasszát a tetejükre morzsoljuk, de az is jó, ha lereszeljük és így szórjuk rá.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 22 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk. Melegen vagy langyosan kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.