Boros, aszalt gyümölcsös muffin

Elkészítés módja
1. Az aszalt gyümölcsöt 0,5 centis kockákra vágjuk, a borral meglocsoljuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk, majd a boros gyümölccsel és a cukros tojással összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Boros, aszalt gyümölcsös muffin recepthez fűződő történet, jótanács
Aki szereti, a kihűlt muffinokra rumos mázat is locsolhat. Ehhez 2 evőkanál rumot 5 evőkanál porcukorral simára keverünk, majd a süteményre locsoljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.