Darás (grízes) muffin
Elkészítés módja
1. A tejet felforraljuk, a darát kevergetve beleszórjuk. Enyhén megsózzuk és tovább keverve 6-8 percig kis lángon főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, a margarint hozzáadjuk, majd szorosan lefödve a darát duzzadni hagyjuk.
2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tejfölt, a sütőport, a kihűlt darát és a citromhéjat hozzáadjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük és zsemlemorzsával meghintjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket málnaszörppel körüllocsolva, melegen tálaljuk.
Darás (grízes) muffin recepthez fűződő történet, jótanács
Aki szereti, a muffin masszájába mazsolát is keverhet. Aki a pirított dara ízét kedveli, először a margarinon kevergetve pirítsa aranysárgára, s csak ezután öntse rá a tejet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.