Gesztenyés, csokoládés muffin

Elkészítés módja
1. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, gőz fölött fölolvasztjuk. Egy kicsit hűlni hagyjuk, de mielőtt újra megkeményedne, a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszával és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, elktromos habverővel kikeverjük. A rumot, a lekvárt, a cukrot és a tojások sárgáját hozzáadjuk.
2. A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. 1 evőkanálnyit a gesztenyés masszával jól kikeverünk, a többit azután óvatosan beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a gesztenyés masszára szitáljuk, óvatosan átforgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A gesztenyés masszával majdnem teljesen megtöltjük. Tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.