Gesztenyés, csokoládés muffin

Gesztenyés, csokoládés muffin  recept
Hozzávalók
•  10 dkg étcsokoládé
•  25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 evőkanál rum
•  2 evőkanál baracklekvár
•  2 evőkanál kristálycukor
•  3 tojás
•  csipet só
•  5 dkg finomliszt
•  1 kiskanál sütőpor
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, gőz fölött fölolvasztjuk. Egy kicsit hűlni hagyjuk, de mielőtt újra megkeményedne, a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszával és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, elktromos habverővel kikeverjük. A rumot, a lekvárt, a cukrot és a tojások sárgáját hozzáadjuk.

2. A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. 1 evőkanálnyit a gesztenyés masszával jól kikeverünk, a többit azután óvatosan beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a gesztenyés masszára szitáljuk, óvatosan átforgatjuk.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A gesztenyés masszával majdnem teljesen megtöltjük. Tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

A leírásban szereplő Gesztenyés, csokoládés muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.