Almás csokimázas muffin
Elkészítés módja
1. Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a cukros almával, a tojással, a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal és a tejjel összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk10-15 percig, végül a kis süteményeket rácsra rakjuk kihűlni.
5. A mázhoz a cukrot a kakaóporral, a vízzel és a vajjal (margarinnal) felfőzünk, hűlni hagyjuk, végül a rácsra tett, kihűlt muffinok tetejére locsoljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.