Afrikai harcsa indiai módra
Elkészítés módja
1. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Frissen tartó fóliával letakarva, hűtőszekrényben, legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napon át állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja.
2. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben is elkészíthetjük. Ehhez a halszeleteket megolajozott alufóliára fektetjük, és forró grillsütőben oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük. Párolt rizs illik köretnek hozzá. Indiában sült paprikával tálalják, amit sütőben megpirítanak, majd a héját lehúzzák, a húsát pedig zúzott fokhagymával meg durvára tört korianderrel fűszerezik.
Afrikai harcsa indiai módra recepthez fűződő történet, jótanács
Afrikai harcsa helyett más halból, például fogasból, pisztrángból, amurból, sőt, tengeri halból is készíthetjük. Könnyebben bánhatunk a hallal, ha a szeletek tetejére is megolajozott alufólia lapot fektetünk, és így fordítjuk meg.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.