Zürichi paradicsomleves
Elkészítés módja
1. Egy evőkanál olajban néhány percig pároljunk 1-2 apróra vágott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 3/4 kiló ugyancsak apróra vágott paradicsomot.
2. Miután megpároltuk a zöldségeket, hintsük meg egy evőkanál liszttel, eresszük fel egy kevés vízzel és keverjük simára.
3. Dobjuk bele a leveskockát és ízesítsük 1 kiskanál cukorral.
4. Hagyjuk a levest felforrni, majd kb. 10-15 percig lassú tűzön főzzük.
5. Egy másik fazékban keverjünk össze negyed liter tejszínt 10 dkg reszelt sajttal és 1 tojásfehérjével.
6. Merjünk hozzá egy keveset a levesből, keverjük össze alaposan, majd öntsük az egészet az addigra megfőtt és összeturmixolt leveshez.
7. Vigyázat ezután már nem szabad a levest felforralni csak melegíteni.
8. Friss bazsalikomlevelekkel megszórva, crouton hozzáadásával tálaljuk.
9. A friss paradicsom helyett természetesen főzhetjük konzerv paradicsomból is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.