Zöldfűszeres joghurtban érlelt harcsaszték, juhtúróval töltött paprikával

Zöldfűszeres joghurtban érlelt harcsaszték,  juhtúróval töltött paprikával recept
Hozzávalók
•  50 dkg bőr és szálka nélküli harcsafilé
•  kb. 1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fehér bors
•  1 kis csokor korianderzöld
•  néhány levél citromfű
•  egy kis pohár (150 gramm) natúr joghurt
a juhtúróval töltött paprikához:
•  20 dkg juhtúró
•  3 dkg vaj
•  1 kis csokor kapor
• 
•  2-2 zöld és piros húsú kaliforniai paprika
a joghurtos cukkinihez:
•  1 közepes nagyságú zsenge cukkini
•  két kis pohár (300 gramm) natúr joghurt
•  kb. fél kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 nagy gerezd fokhagyma
•  pár csepp citromlé

Elkészítés módja

1. A halat kissé lapjában 4 szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A korianderzöldet és a citromfüvet apróra vágjuk, a joghurtba keverjük. A halat a fűszeres joghurttal megkenve egy tálba rakjuk, letakarjuk, és így érleljük hűtőszekrényben 1-2 órán, még jobb, ha egy éjjelen át.

2. A juhtúróval töltött paprikához a juhtúrót a puha (szobahőmérsékletű) vajjal kikeverjük, fölaprított kaporral fűszerezzük, ha kell, megsózzuk. A paprikákat félbevágjuk, magházukat kivágjuk. A joghurtos cukkinihez a cukkiniket meghámozzuk, 5-6 centis darabokra vágjuk, majd lapjában vékonyan legyaluljuk. A jól lecsöpögtetett joghurttal, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és pár csepp citromlével ízesítjük. Letakarva tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

3. A pácolt halszeleteket grillrácsra rakva, közepesen erősen izzó parázs fölött oldalanként 4-5 percig sütjük. Közben mellérakjuk üregével lefelé a paprikákat is. Amikor megfordítjuk a halat, megfordítjuk a paprikát is, és közben megtöltjük az ízes juhtúróval.

4. Tálaláskor a sült halat, a juhtúróval töltött paprikát és a joghurtos cukkinit tányérra rakjuk.

A leírásban szereplő Zöldfűszeres joghurtban érlelt harcsaszték, juhtúróval töltött paprikával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött paprika) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.