Zöldfűszeres joghurtban érlelt harcsaszték, juhtúróval töltött paprikával

Elkészítés módja
1. A halat kissé lapjában 4 szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A korianderzöldet és a citromfüvet apróra vágjuk, a joghurtba keverjük. A halat a fűszeres joghurttal megkenve egy tálba rakjuk, letakarjuk, és így érleljük hűtőszekrényben 1-2 órán, még jobb, ha egy éjjelen át.
2. A juhtúróval töltött paprikához a juhtúrót a puha (szobahőmérsékletű) vajjal kikeverjük, fölaprított kaporral fűszerezzük, ha kell, megsózzuk. A paprikákat félbevágjuk, magházukat kivágjuk. A joghurtos cukkinihez a cukkiniket meghámozzuk, 5-6 centis darabokra vágjuk, majd lapjában vékonyan legyaluljuk. A jól lecsöpögtetett joghurttal, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és pár csepp citromlével ízesítjük. Letakarva tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
3. A pácolt halszeleteket grillrácsra rakva, közepesen erősen izzó parázs fölött oldalanként 4-5 percig sütjük. Közben mellérakjuk üregével lefelé a paprikákat is. Amikor megfordítjuk a halat, megfordítjuk a paprikát is, és közben megtöltjük az ízes juhtúróval.
4. Tálaláskor a sült halat, a juhtúróval töltött paprikát és a joghurtos cukkinit tányérra rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.