Grillezett paradicsom fűszeres húsgolyókkal

Elkészítés módja
1. A paradicsomok szárát kivágjuk, megmossuk, majd keresztben három szeletbe vágjuk. A sajtot vékonyan fölkarikázzuk. A paradicsom és sajt szeleteket egymásra rétegezzük úgy, hogy közben a paradicsomokat megsózzuk, megborsozzuk, a sajtot pedig a bazsalikommal és a fölaprított kakukkfűvel meghintjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
2. Az így elkészített paradicsomokat enyhén beolajozott alufóliába csomagoljuk, vigyázva, hogy ne essenek szét. Ezután elkészítjük a húsgolyókat.
3. Ehhez a darált húst a megtisztított, fölaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a beáztatott és kifacsart kenyérrel meg a fűszerekkel, megsózva, megborsozva alaposan összedolgozzuk. A masszából, vizes kézzel kb. 3 centi átmérőjű golyókat formálunk.
4. A fóliába csomagolt paradicsomokat és a húsgolyókat, parázsló faszén fölé helyezett grillrácsra fektetjük, és kb 10-12 perc alatt mindkettőt megsütjük. A húsgolyókat, sütés közben olajjal kenegetjük.
5. Tálaláskor a paradicsomokat a fóliából kibontjuk úgy, hogy a fóliát csak a tetejéről fejtjük le, majd a húsgolyókkal együtt tányérokra rakjuk. Fölaprított bazsalikommal vagy kakukkfűvel megszórva kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.