Velencei halpástétom
Elkészítés módja
1. A halfilét megmossuk, leszárogatjuk. Az ételízesítős vizet serpenyőben fölforraljuk, az ecettel ízesítjük, a halfilét 5-6 perc alatt megpároljuk benne. Hűlni hagyjuk.
2. A puha halat lecsöpögtetjük, merülőmixerrel pépesre keverjük, majd az olívaolajat is beledolgozzuk. A présen áttört fokhagymával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, csipetnyit megsózzuk.
3. A kenyérszeleteket világosra pirítjuk, azon melegében pogácsaszaggatóval csinos kis korongokat szúrunk ki belőle, és tányérra rakjuk. A halpástétomot kiskanállal formálva rápúpozzuk, és azonnal tálaljuk. Kis pohárka száraz fehérbort is kínálhatunk hozzá.
Velencei halpástétom recepthez fűződő történet, jótanács
A halpástétomot őrölt borssal (fehér, fekete vagy borskeverék egyaránt lehet), és fél citrom kifacsart levével is ízesíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.