Vegyes halászlé
Elkészítés módja
1. Az olajat felhevítjük és rádobjuk a felaprított hagymát. Megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és összekeverjük.
2. Felöntjük a két liter vízzel, belerakjuk a halfejeket, a farkakat, a két szelet afrikai harcsát, a tv paprikát, a paradicsomot és az erős paprikát, majd megsózzuk.
3. Nagy lángon elkezdjük főzni (állandó forrásban kell lennie, mert így homogén lesz a leve és nem esik szét).
4. Amikor félig fövésben van, belemorzsoljuk a halászlékockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.
5. Amíg fő a halászlé alapja, a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk.
6. Ha megfőtt az alaplé, a hal húsa leesik a csontról. Ekkor passzírozzuk át.
7. Újra feltesszük a tűzre és felforraljuk. Ha forr, belefőzzük a pontypatkókat és a harcsaszeleteket.
8. Erős paprikával tálaljuk.
Vegyes halászlé recepthez fűződő történet, jótanács
A hagymát azért dinsztelem meg és szórom rá a pirospaprikát, mert így jobban kioldódik a paprika színe. Így teltebb íze lesz a halászlének!
Ezt a vegyes halászlé receptet azért találtam ki, mert az unokáim nem szeretik a szálkás halat, ezért próbáltam meg vegyesen ponttyal és afrikai harcsával, így mindenkinek a kedvére tudok tenni.
A halászlé fantasztikus ízű lett.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.