Vasi töltött paprika

Vasi töltött paprika recept
Hozzávalók
•  8 tölteni való tévépaprika
•  60 dkg sovány sertéscomb vagy -lapocka
•  6 evőkanál félig főtt rizs
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
•  1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál olaj
•  1 tojás
a mártáshoz:
•  1 közepes vöröshagyma
•  1 púpozott evőkanál zsír vagy 3 evőkanál olaj
•  1 púpozott kiskanál jóféle pirospaprika
•  jó 1 kiskanál só
•  1 gerezd fokhagyma
•  egy kis pohár (150 gramm) tejföl
•  jó 3 evőkanál finomliszt
•  1 közepes csokor kapor (ez el is maradhat)

Elkészítés módja

1. A paprikát kicsumázzuk, vastag ereit kivágjuk, és a csöveket megmosva félrerakjuk. A húst földaraboljuk, kis lyukú tárcsán ledaráljuk. A félig főtt rizst hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát a kissé megforrósított zsíron megfuttatjuk, hűlni hagyjuk, az előzőekhez adjuk a tojással együtt. Összedolgozzuk, a paprikák üregébe töltjük, és villával vagy hústűvel néhány helyen megszurkáljuk, nehogy szétrepedjenek főzés közben.

2. A mártáshoz a hagymát nagyon finomra vágjuk, és egy akkora lábasban, amibe majd a töltött paprika éppen belefér, a kissé megforrósított zsíron megfonnyasztjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, majd azonnal ráöntünk 1 liternyi vizet. Megsózzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, fölforraljuk.

3. A töltött paprikákat egy vagy két sorban, de úgy, hogy éppen a lábasba férjenek belerakjuk. Akkor jó, ha a lé a paprikákat ellepi. (Ha nem szorosan rakjuk a lábasba, jócskán és fölöslegesen kell még vizet önteni hozzá.) Amint a leve újra forr, kis rést hagyva lefödjük, kis lángra állítjuk, és 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, a töltött paprikákat a lábasból kiemeljük.

4. A tejfölt a liszttel meg egy kevés hideg vízzel simára keverjük, majd hozzáadunk egy merőkanálnyit a forró főzőléből is. Simára keverjük, így öntjük a többihez, és kevergetve 3-4 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. A finomra vágott kaporral fűszerezzük, illetve aki nem szereti a kaprot, el is hagyhatja. A tejfölös paprikás mártást utánasózzuk, és kerülhet bele egy kevés csípős Piros Arany vagy Erős Pista is. Ha van, 1 deci zsíros főzőtejszínt hozzáöntve tehetjük selymesebbé az ízét.

5. A töltött paprikákat a mártással leöntve tálaljuk. Nagyétkűeknek főtt burgonyát is kínálhatunk hozzá.

A leírásban szereplő Vasi töltött paprika recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött paprika) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.