Vaníliakrémes, rakott piskótatekercs

Elkészítés módja
1. A tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
2. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert fehérjehabot.
3. Egy nagy tepsire sütőpapírt teszünk, egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát és 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük.
4. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt és azonnal lekenjük baracklekvárral, végül feltekerjük.
5. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. (18 db szeletre lesz szükség)
6. A vaníliás pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük.
7. A tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt hozzáadjuk és együtt habosra keverjük.
8. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és az aljára, szorosan egymás mellé 6 db tekercset teszünk.
9. Megkenjük 1/3 rész krémmel, majd újból a tekercsréteg következik ,majd újra a krém és ismét a tekercsek.
10. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd felszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.