Vadas szemlegombóccal

Vadas szemlegombóccal recept
Hozzávalók
•  1 kg marhahús vagy sertés lapocka
• 
•  bors
•  liszt
•  olaj50 dkg sárgarépa
•  20 dkg fehérrépa
•  1 fej vöröshagyma (nagy)
•  2 db babérlevél
•  10-15 szem egész bors
•  mustár
•  10 dkg füstölt szalonna
•  10 dkg cukor
•  2 ek liszt (+ a habaráshoz)
•  3 dl tejföl
A zsemlegombóchoz:
•  4 db zsemle
•  40 dkg liszt
•  4 db tojás
•  3 dl tej
•  petrezselyemzöld

Elkészítés módja

1. A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük és lecsepegtetjük.

2. A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet és egész borsot (ízlés szerint sót is), mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük.

3. Felöntjük kb. 1 liter vízzel és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.

4. A megpuhult húsokat, a babérleveleket és a borsszemeket kiszedjük. A zöldségekről ezután leszűrjük a levet és mindkettőt félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon megkaramellizáljuk a cukrot. Ha a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk és elkeverjük benne a lisztet, majd felengedjük a félretett lével és jól összeforraljuk.

5. A tejfölhöz hozzáadunk 1 ek. lisztet, összekeverjük, majd a mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, tovább ízesítjük.

6. Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztből, tojásból és tejből nokedlitésztát készítünk és beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. A masszából gombócokat formázunk, majd forró vízben kifőzzük mindet. A vadas mellett köretként tálaljuk.

A leírásban szereplő Vadas szemlegombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.