Vadas szemlegombóccal

Elkészítés módja
1. A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük és lecsepegtetjük.
2. A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet és egész borsot (ízlés szerint sót is), mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük.
3. Felöntjük kb. 1 liter vízzel és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.
4. A megpuhult húsokat, a babérleveleket és a borsszemeket kiszedjük. A zöldségekről ezután leszűrjük a levet és mindkettőt félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon megkaramellizáljuk a cukrot. Ha a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk és elkeverjük benne a lisztet, majd felengedjük a félretett lével és jól összeforraljuk.
5. A tejfölhöz hozzáadunk 1 ek. lisztet, összekeverjük, majd a mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
6. Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztből, tojásból és tejből nokedlitésztát készítünk és beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. A masszából gombócokat formázunk, majd forró vízben kifőzzük mindet. A vadas mellett köretként tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.