Tüzes csirkejava szilvacsatnival
Elkészítés módja
1. A csirkemellet lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kiverjük, enyhén besózzuk, és a csípőspaprika-karikákkal rétegezve egy tálba rakjuk. Közben a szeleteket olajjal meglocsoljuk, és a tetejükre is öntünk annyi olajat, amennyi ellepi. Letakarva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
2. A hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, mindkettőt finomra aprítjuk. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a hagymát belerakjuk. Kevergetve 4 perc alatt megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Közben a szilvát megmossuk, félbevágva kimagvaljuk. A hagymás alapra rakjuk. Átforgatjuk, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a fahéjat, az ecetet, a cukrot és a vizet is. Kevergetve 30 percig főzzük, ezalatt lekvár sűrűségű lesz. Jól behűtjük.
3. A csirkemellet anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk, egy megforrósított serpenyőben oldalanként kb. 3 percig sütjük, de vigyázzunk, paprika ne kerüljön még hozzá, mert könnyen megég.
4. Ha megsült, lecsöpögtetve tányérra rakjuk, és rárakjuk a pácoláshoz használt paprikát is. A hideg szilvacsatnival tálaljuk. Nagyétkűeknek párolt rizst is adhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.