Túrós zserbó

Elkészítés módja
1. A kakaós és a világos lapot külön-külön összegyúrjuk. A kakaós tésztát két felé vesszük.
2. A túrót áttörjük, töltelékbe a tojásokat szétválasztjuk, a fehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Tojásfehérjét kemény habbá verjük és a túróhoz óvatosan hozzákeverjük.
3. A világos tésztát kinyújtjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük. Megkenjük sárgabaracklekvárral és rászórjuk a diót. Erre jön az egyik kinyújtott kakaós lap, majd a túrós töltelék. Végül ráhelyezzük a második kakaós lapot és villával megszurkáljuk.
4. 180 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük. A tortabevonót gőz fölött olajjal megolvasztjuk és rákenjük a kihűlt tésztára.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.