Túrós zserbó

Túrós zserbó recept
Hozzávalók
Kakaós lap:
•  30 dkg liszt
•  16 dkg kristálycukor
•  8 dkg margarin vagy zsír
•  1 ek. kakaó
•  1 kk. szódabikarbóna
•  1 kk. sütőpor
•  2-3 ek. tejföl
Fehér lap:
•  15 dkg liszt
•  8 dkg kristálycukor
•  4 dkg margarin vagy zsír
•  1/2 kk. szódabikarbóna
•  1/2 kk. sütőpor
•  1-2 ek. tejföl
Töltelék:
•  75 dkg túró
•  20 dkg porcukor
•  3 tojás
•  1 cs vaníliás cukor
•  reszelt citromhéj
•  3 ek. búzadara
•  2 ek. tejföl
Fehér lap lekenéséhez:
•  sárgabarack lekvár
•  15 dkg darált dió
•  1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
•  15 dkg étcsoki
•  2 ek. olaj

Elkészítés módja

1. A kakaós és a világos lapot külön-külön összegyúrjuk. A kakaós tésztát két felé vesszük.

2. A túrót áttörjük, töltelékbe a tojásokat szétválasztjuk, a fehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Tojásfehérjét kemény habbá verjük és a túróhoz óvatosan hozzákeverjük.

3. A világos tésztát kinyújtjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük. Megkenjük sárgabaracklekvárral és rászórjuk a diót. Erre jön az egyik kinyújtott kakaós lap, majd a túrós töltelék. Végül ráhelyezzük a második kakaós lapot és villával megszurkáljuk.

4. 180 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük. A tortabevonót gőz fölött olajjal megolvasztjuk és rákenjük a kihűlt tésztára.

A leírásban szereplő Túrós zserbó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zserbó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.