Túrós-meggylekváros szelet

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kb. fél órát pihentetem és addig elkészítem a tölteléket.
2. A meggyet ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fél deci vízzel puhára főzöm.
3. A pudingokat 4 deci vízzel kikeverem és a már puhára főtt meggyhez adom, egy-két percig kevergetem, végül hozzáadom a meggylekvárt.
4. A tésztából két lapot nyújtok és az egyiket sütőpapiros tepsibe teszem.
5. A főzött krémet kicsit kihűtöm, majd a lap felére rásimítom, míg a másik felére a túró kerül, amit meggylekvárral lecsepegtetek.
6. A másik lapot a krém tetejére teszem.
7. A túrót összekeverem a cukorral és a tejföllel.
8. Mielőtt a lapra kenném, zsemlemorzsával kicsit megszórom, majd 180-190 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütöm.
9. Amikor kihűlt felszeletelem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.