Túrós meggyes rétes

Elkészítés módja
1. A kenéshez beleöntjük a tejfölbe az olajat és jól elkeverjük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a grízt, majd jól összekeverjük, végezetül pedig hozzáadjuk a magozott meggyet, ezzel már óvatosabban keverjük el.
2. Egy nedves konyharuhára ráterítünk egy réteslapot, megkenjük az összekevert tejfölös olajjal, majd jöhet a következő réteslap, kenés, végezetül jön a harmadik lap.
3. Megszórjuk grízzel a réteslap szélét, a meggyes túrótöltelék felét ráhalmozzuk, egyenletesen elosztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.
4. A tetejüket is megkenjük a tejfölös olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
Túrós meggyes rétes recepthez fűződő történet, jótanács
Ha rétest készítünk, a lapokat olajos tejföllel kell megkenni, különben szétrepedhet a megsült tészta.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.