Túrós batyu
Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk.
2. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de ügyelve, hogy keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.) Ha sima a tészta, kiöntjük és kinyújtjuk, majd felkockázzuk.
3. A túrót 2 tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre).
4. A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk belőlük.
5. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni egy kicsit - kb. negyed vagy fél órát, attól függően, milyen nagy sütiket szeretnénk.
6. Ha megkeltek, akkor 150 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
7. Amikor érezzük az illatát, akkor majdnem jó.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.