Túrós batyu

Túrós batyu recept
Hozzávalók
•  80 dkg liszt
•  13 dkg olvasztott zsír vagy 20 dkg vaj
•  2 tojás
•  5 dkg élesztő
•  kb. 1 marék cukor
•  2 dl tej
A töltelékhez:
•  50 dkg túró
•  cukor
•  mazsola
•  citromhéj
•  2 tojás

Elkészítés módja

1. Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk.

2. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de ügyelve, hogy keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.) Ha sima a tészta, kiöntjük és kinyújtjuk, majd felkockázzuk.

3. A túrót 2 tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre).

4. A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk belőlük.

5. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni egy kicsit - kb. negyed vagy fél órát, attól függően, milyen nagy sütiket szeretnénk.

6. Ha megkeltek, akkor 150 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

7. Amikor érezzük az illatát, akkor majdnem jó.

A leírásban szereplő Túrós batyu recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (túrós batyu) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.