Túrógombóc édes tejföllel
Elkészítés módja
1. A túrót ledaráljuk, majd összedolgozzuk a cukorral.
2. Közben felverjük a tojást, és egy csipet sóval megszórjuk.
3. Hozzáadjuk a túróhoz, majd apránként hozzáadagoljuk a búzadarát, illetve a sütőport.
4. A masszát 1 óráig pihenni hagyjuk.
5. Közben aranybarnára lepirítjuk a zsemlemorzsát egy kevés olajon és ízlés szerint cukrozzuk.
6. Az öntetet összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe.
7. Az egy óra elteltével vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és forró, lobogó vízbe szedjük.
8. Miután feljöttek a víz tetejére pár percig hagyjuk még főni, majd kiszedjük.
9. Miután kész, beleforgatjuk a cukros, pirított zsemlemorzsába őket és édes tejföllel találjuk.
Jó étvágyat.:)
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.