Töltött tojás pulykahús-labdában sütve

Elkészítés módja
1. A főtt tojásokat meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk. A sárgájukat kivesszük, és a mélyedésbe 1-1 kanál majonézt kanalazunk. Ezután összeillesztjük a két fél tojásfehérjét.
2. A darált pulykahúst keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, az őrölt köményt, a vékonyra szelt zöldhagymát, a fűszerpaprikát és a nyers tojást. Az egészet összegyúrjuk, és négy gombócot formálunk belőle.
3. A gombócokat vizes kézzel kilapítjuk, mindegyik közepébe egy majonézes tojást helyezünk, a széleket ráhajtjuk, s végül az egészet gömbölyűre formáljuk. Ezután forró olajban, közepes lángon pirosra sütjük őket. Ha elkészült, papírszalvétára szedve lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
4. Tálaláskor a friss salátát tányérra halmozzuk, és mellé helyezzük a félbevágott majonézes pulykahús-labdákat. Friss pékárut kínálhatunk mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.