Töltött szűzpecsenye

Elkészítés módja
1. A szűzpecsenyét hosszában ketté hasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át.
2. A tölteléket elkészítjük.
3. A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kifacsarjuk.
4. Összekeverjük petrezselyem zölddel, sóval, borssal, reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, két darab nyers tojással és mindezt összekeverjük.
5. Közben 4 db tojást keményre főzünk. 1 db tojást felaprítunk.
6. A sárgarépát is feldaraboljuk és a töltelékhez keverjük.
7. A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk, borssal megszórjuk.
8. Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket és ráhelyezzük a 4 db keményre főtt tojást.
9. Összehajtjuk, majd fóliába csomagoljuk.
10. Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük.
11. Fóliával a tepsit lezárjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.
12. A sütés vége felé a fóliát levesszük, a húst pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük.
13. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.
14. Bármilyen körettel tálalhatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.