Szűzcopf gombapörkölttel

Elkészítés módja
1. A húst – miután hártyáját lefejtettük – sóval, borssal, csomborral meg szurokfűvel bedörzsöljük. Ezután letakarva hűtőszekrényben 1 éjjelen át pihentetjük.
2. Sütés előtt a szűzpecsenyéket lapjában elfelezzük (így lesz négy adag belőlük), majd egyenként a „fejétől” 1-1,5 centire kezdve, hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. Hármas copffonással befonjuk, és a végét hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.
3. Ezután a húst az olajon, nagy lángon, körös-körül megsütjük, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 8-9 percig sütjük.
4. Ezalatt a pörkölthöz az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát, a paprikát meg a paradicsomot egycentis kockákra vágjuk. Az utóbbi kivételével az olajon az egészet megpirítjuk, egy kevés vizet aláöntve közepes lángon megpároljuk. Megsózzuk, a pirospaprikával fűszerezzük, végül 2-3 percre a paradicsomot is belekeverjük, és az Erős Pistával „tüzesítjük”.
5. Tálaláskor a húst a gombapörkölttel leöntjük. Barna tészta illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.