Szűzcopf gombapörkölttel

Szűzcopf gombapörkölttel recept
Hozzávalók
•  2 sertésszűzpecsenye (kb. 60 dkg)
• 
•  őrölt fekete bors
•  szárított morzsolt csombor és szurokfű
•  2-3 evőkanál olaj
a gombapörkölthöz:
•  1 kis fej vöröshagyma
•  25 dkg csiperkegomba
•  1 húsos zöldpaprika
•  2 közepes paradicsom
•  2 evőkanál olaj
• 
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál Erős Pista

Elkészítés módja

1. A húst – miután hártyáját lefejtettük – sóval, borssal, csomborral meg szurokfűvel bedörzsöljük. Ezután letakarva hűtőszekrényben 1 éjjelen át pihentetjük.

2. Sütés előtt a szűzpecsenyéket lapjában elfelezzük (így lesz négy adag belőlük), majd egyenként a „fejétől” 1-1,5 centire kezdve, hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. Hármas copffonással befonjuk, és a végét hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.

3. Ezután a húst az olajon, nagy lángon, körös-körül megsütjük, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 8-9 percig sütjük.

4. Ezalatt a pörkölthöz az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát, a paprikát meg a paradicsomot egycentis kockákra vágjuk. Az utóbbi kivételével az olajon az egészet megpirítjuk, egy kevés vizet aláöntve közepes lángon megpároljuk. Megsózzuk, a pirospaprikával fűszerezzük, végül 2-3 percre a paradicsomot is belekeverjük, és az Erős Pistával „tüzesítjük”.

5. Tálaláskor a húst a gombapörkölttel leöntjük. Barna tészta illik hozzá.

A leírásban szereplő Szűzcopf gombapörkölttel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pörkölt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.