Tepertős pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom, majd egy kenyérsütőgéppel a tészta hozzávalóit összedolgozom és megkelesztem. (A liszt minőségétől függ, kell-e még hozzá folyadék, vagy esetleg liszt.)
2. A tésztát dagasztás után kézzel átdolgozom, majd visszarakom a kenyérsütőbe és ismét hagyom kelni.
3. Kinyújtom, rákenem a ledarált tepertő harmadát és feltekerem, mint a bejglit.
4. Ezt háromszor megismétlem félórás pihenőkkel. A tészta szinte hólyagos lesz a harmadik tekerés után.
5. A tésztát kétujjnyira kinyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom és a pogácsák tetejét tejjel kevert tojássárgájával lekenem.
6. Reszelt sajttal és szezámmaggal megszórom.
7. 180C °C-os sütőben, 25 perc alatt készre sütöm őket.
Tepertős pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
Disznóvágáskor a szülői háznál mindig ez készült először a zsírsütés után az üstben visszamaradt apró tepertőből amit még darálni sem kellett.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.