Szilvás pite
Elkészítés módja
1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és kevés vízben, ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukrot hozzáadva elkezdjük főzni.
2. Miután megpuhult a szilva, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott pudingport és a fahéjat.
3. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
4. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük legalább egy fél órára és az idő elteltével két részre osztjuk. (A tészta ne legyen kemény!)
5. Két darab cipót formázunk a tésztából, amiket tepsi nagyságúra kinyújtunk. (22×34 cm)
6. Az első kinyújtott lapot szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ráborítjuk a szilvás masszát és egyenletesen elsimítjuk.
7. Ezután kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre.
8. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
9. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
10. Még melegen megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.