Szilvás-diós pite

Szilvás-diós pite recept
Hozzávalók
•  5 dkg vaj
•  25 dkg cukor
•  2 db tojás
•  1 db sütőpor
•  30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
•  1 dl tej
•  10 dkg dió
•  40 dkg szilva
•  tálaláshoz porcukor

Elkészítés módja

1. Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd dolgozzuk hozzá egyenként a tojásokat és a tejet.

2. A diót aprítsuk durvára, majd keverjük össze a liszttel és sütőporral, ezután dolgozzuk össze a tojásos masszával.

3. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett 26 cm-es sütőformába, majd a félbevágott szilvákkal rakjuk ki a tetejét.

4. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral!

A leírásban szereplő Szilvás-diós pite recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pite, szilvás pite) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.