Szedres-almás crumble, vanília custard-al
Elkészítés módja
1. A szedret megmossuk, az almát megpucoljuk, felkockázzuk és az egészet egy hőálló tálba tesszük.
2. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal.
3. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a zabpelyhet, az egészet összegyúrjuk, majd a gyümölcsökre morzsoljuk.
4. Tetejét megszórjuk kristálycukorral és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
5. Amíg sül a süti, elkészítjük a custardot.
6. Ehhez a tejet felmelegítjük a vaníliával.
7. A tojássárgáját a lisztekkel és a cukorral elkeverjük.
8. Adunk hozzá a meleg tejből egy keveset, csomómentesre keverjük (kézi habverővel a legegyszerűbb), további tejjel melegítünk még rajta (még nem kell a tűzön lennie), végül ha a hőkiegyenlítés sikeres, akkor hozzáöntjük a maradék tejhez és alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
9. Tűzről levéve hozzáadjuk a brandyt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.