Szedres-almás crumble, vanília custard-al

Szedres-almás crumble, vanília custard-al recept
Hozzávalók
•  40 dkg szeder
•  3 alma
•  2 teáskanál fahéj
•  10 dkg cukor
•  18 dkg kemény vaj
•  17.5 dkg liszt
•  1 teáskanál fahéj
•  7.5 dkg cukor
•  3.5 dkg zabpehely
A custard-hoz:
•  0.5 l tej
•  4 tojássárgája
•  vanília
•  6 dkg cukor
•  2 dkg kukoricaliszt
•  2 dkg sima liszt
•  1 evőkanál brandy

Elkészítés módja

1. A szedret megmossuk, az almát megpucoljuk, felkockázzuk és az egészet egy hőálló tálba tesszük.

2. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal.

3. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a zabpelyhet, az egészet összegyúrjuk, majd a gyümölcsökre morzsoljuk.

4. Tetejét megszórjuk kristálycukorral és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

5. Amíg sül a süti, elkészítjük a custardot.

6. Ehhez a tejet felmelegítjük a vaníliával.

7. A tojássárgáját a lisztekkel és a cukorral elkeverjük.

8. Adunk hozzá a meleg tejből egy keveset, csomómentesre keverjük (kézi habverővel a legegyszerűbb), további tejjel melegítünk még rajta (még nem kell a tűzön lennie), végül ha a hőkiegyenlítés sikeres, akkor hozzáöntjük a maradék tejhez és alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

9. Tűzről levéve hozzáadjuk a brandyt.

A leírásban szereplő Szedres-almás crumble, vanília custard-al recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.