Szalagos fánk
Elkészítés módja
1. Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
2. A többi porcukorral, vaníliás cukorral a tojássárgáját habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot és jól kidolgozzuk.
3. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen kelesztjük.
4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
5. Fánkszaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.
6. Egy lábosban étolajat melegítünk. Minden fánk közepét kissé benyomjuk és úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros, szalagos, akkor megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább. Vigyázzunk, hogy lassú tűzön és ne forró olajban süssük, mert különben a fánk belseje nem sül át.
7. A kisült fánkokat pírtörlőre szedjük és vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral körítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.