Sült sertésborda petrezselymes gombamártással és krumplipürével

Elkészítés módja
1. A karajt befűszerezzük sóval, borssal és köménymaggal.
2. A serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, belerakjuk a karajszeleteket, mindkét oldalára kérget sütünk, majd fél deci vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.
3. Ha megpuhult a hús, ismét zsírjára sütjük (azaz szép pirosra) mindkét oldalát. Amíg sül a hús, megtisztítjuk a burgonyát, kockára daraboljuk és bő, sós vízbe feltesszük főni.
4. Ha megfőtt a burgonya, burgonya-nyomóval összetörjük, pürésítjük, majd beleöntjük a tejet, a szerecsendiót és a sót, hozzáadjuk a vajat, majd habosra kikavarjuk.
5. A gombát rusztikus darabokra vágjuk, száraz, forró serpenyőben megpirítjuk.
6. Egy másik serpenyőben az olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd rárakjuk a megpirított gombát. Sózzuk, borsozzuk, együtt tovább pároljuk, majd rászórjuk a felaprított petrezselymet.
7. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. Kikeverjük és behabarjuk. A gombamártást jól kiforraljuk.
8. Ha elkészültünk, mindent együtt tálalunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.