Sonkás csirke

Elkészítés módja
1. A csirkét 8 darabra vágjuk, kissé megsózzuk, majd a lisztben megforgatjuk. A megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk, lecsöpögtetve tűzálló tálba vagy tepsibe átrakjuk.
2. A sonkát apróra vágjuk, a visszamaradó olajban kevergetve megpirítjuk, majd szűrőlapáttal
kiemelve, lecsöpögtetve a csirkére szórjuk.3. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, a visszamaradó olajban aranyszínűre sütjük. A sűrített paradicsomot belekeverjük, a vízzel fölöntjük. Ha forr, a sonkás csirkére locsoljuk, majd a tálat alufóliával lefedjük. A pecsenyét közepesen forró sütőben (kb. 180 °C) 45-50 perc alatt puhára pároljuk.
4. A puha húst kiemeljük, levét egy lábasba öntjük, a tejföllel és a reszelt sajttal gazdagítjuk-sűrítjük, felforraljuk, végül a csirkét is átforrósítjuk benne. Párolt rizs illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.