Sertéskocsonya

Elkészítés módja
1. A körmöket felaprítjuk kisebb darabokra, a tarját nagyobb kockára vágjuk, a hagymáknak a külső héját leszedjük, megmossuk.
2. Veszünk egy nagy fazekat, belerakjuk a kocsonya hozzávalóit, felengedjük kb. 4 l hideg vízzel, majd sózzuk, borsozzuk. A sóval óvatosan, mert a tarja már magában sós.
3. Lassú tűzön főzzük, ha feljön a hab, szedjük le. Kb. 3-4 órát főzzük.
4. Amíg fő a kocsonya, keményre főzzük a tojásokat. Ha megfőtt, hideg vízbe tesszük, mert így könnyebben lejön a héja. Majd megpucoljuk, felszeleteljük.
5. Elkészítjük a kocsonyás tálkákat.
6. Ha megfőtt a köröm, leszűrjük.
7. Minden tálba teszünk körmöt, tarját és szeletelt tojást.
8. Rászűrjük a kocsonya levét, hideg helyen, vagy hűtőben 3-4 órán át hűtjük, hagyjuk megdermedni.
9. Tálalásnál meghintjük borssal és pirospaprikával, aki szereti pár csepp ecettel.
Sertéskocsonya recepthez fűződő történet, jótanács
A jó kocsonya titka a sok fokhagyma és a hosszas, lassú főzés!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.