Sarkadi pecsenye

Elkészítés módja
1. A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, majd kiverjük, széleit bevagdossuk, és a só kétharmadával behintjük. Egy serpenyőben, az olvasztott vajon nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, lecsöpögtetve tepsibe fektetjük.
2. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hús sütésénél visszamaradó zsiradékban 5 percig pirítjuk. Ezután liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk.
3. Kissé hűlni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk. Ezt a sűrű masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk, végül forró sütőben kb. 10 perc alatt átsütjük.
4. Sonkás rizs illik köretnek hozzá.
Sarkadi pecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Csirke- vagy pulykamellel illetve borjúcombbal vagy -karajjal is ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.