Sajttorta (klasszikus NY cheesecake)

Elkészítés módja
1. A kekszet megdaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a mixet a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.
2. Amíg a kekszréteg hűl, összeállítjuk a sajtkrémréteget. A tojásokon kívül minden hozzávalót kimérünk egy nagy tálba, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.
3. Legvégül adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, mindig jól elkeverve.
4. A krémet a kekszrétegre öntjük, majd a 160 fokos sütőbe toljuk. Érdemes egy tepsiben vizet tenni a sütő aljába, ettől szebben sül.
5. Kb. 50 percet sül a torta. Ha még remeg a közepe, már elzárhatjuk.
6. Fontos, hogy hagyjuk fokozatosan kihűlni, úgyhogy a legjobb, ha kinyitjuk egy kicsit a sütő ajtaját, és hagyjuk ott bent lehűlni. Később hűtőben is lehet egy-két órát, vagy akár egy éjszakát is.
Sajttorta (klasszikus NY cheesecake) recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom különböző zabkekszekkel, pl. csokis, kókuszos zabfalatokkal.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.