Sajttorta (klasszikus NY cheesecake)

Sajttorta (klasszikus NY cheesecake) recept
Hozzávalók
•  250 g zabkeksz
•  150 g vaj olvasztva
•  500 g mascarpone
•  250 g tejföl
•  2 csapott ek liszt
•  150 g cukor
•  2 zacskó vanillin cukor
•  1 citrom reszelt héja
•  3 db tojás

Elkészítés módja

1. A kekszet megdaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a mixet a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.

2. Amíg a kekszréteg hűl, összeállítjuk a sajtkrémréteget. A tojásokon kívül minden hozzávalót kimérünk egy nagy tálba, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.

3. Legvégül adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, mindig jól elkeverve.

4. A krémet a kekszrétegre öntjük, majd a 160 fokos sütőbe toljuk. Érdemes egy tepsiben vizet tenni a sütő aljába, ettől szebben sül.

5. Kb. 50 percet sül a torta. Ha még remeg a közepe, már elzárhatjuk.

6. Fontos, hogy hagyjuk fokozatosan kihűlni, úgyhogy a legjobb, ha kinyitjuk egy kicsit a sütő ajtaját, és hagyjuk ott bent lehűlni. Később hűtőben is lehet egy-két órát, vagy akár egy éjszakát is.

Sajttorta (klasszikus NY cheesecake) recepthez fűződő történet, jótanács

Nagyon finom különböző zabkekszekkel, pl. csokis, kókuszos zabfalatokkal.

A leírásban szereplő Sajttorta (klasszikus NY cheesecake) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, sajttorta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.