Sajtos, gombás, szalonnás és sajtos, minivirslis muffin

Sajtos, gombás, szalonnás és  sajtos, minivirslis muffin recept
Hozzávalók
a sajtos- gombás- szalonnás muffinhoz:
•  20 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  3 tojás
•  2 dl tej
•  10 dkg vékony szelet főtt füstölt húsos szalonna (sliced bacon)
•  18 dkg konzerv csiperkegomba (szeletelt)
•  15 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
•  sütőmargarin vagy vaj
a sajtos- minivirslis muffinhoz:
•  2 tojás
•  2 dl natúr joghurt
•  0.5 dl olaj
•  22 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál só
•  10 dkg reszelt edami sajt
•  1 apró lilahagyma
•  12 minivirsli (koktélvirsli)
a forma kikenéséhez:
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A sajtos, gombás, szalonnás muffinhoz a lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel felverjük. A szalonnát apró, vékony csíkokra metéljük. A gombát lecsöpögtetjük, néhány vágással földaraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat a reszelt sajtot is hozzáadva összekeverjük.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, gombás masszával a háromnegyedükig töltjük.

3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 22 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

4. A sajtos, minivirslis muffinhoz a tojást a joghurttal és az olajjal felverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk, közben a reszelt sajtot és az apró kockákra vágott lilahagymát is beledolgozzuk.

5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, hagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A közepükbe függőlegesen 1-1 minivirslit nyomunk. Kicsit ki fog lógni belőle, de ez nem baj, mert ahogy sül, a tészta, majd „körbenövi\".

6. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk. Langyosan is kínálhatjuk, ami azért izgalmas, mert ekkorra a tészta egy kicsit eltávolodik a virslitől, és ebbe a résbe ketchupot vagy mustárt is nyomhatunk.

A leírásban szereplő Sajtos, gombás, szalonnás és sajtos, minivirslis muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, sajtos muffin) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.