Sajtos, gombás, szalonnás és sajtos, minivirslis muffin
Elkészítés módja
1. A sajtos, gombás, szalonnás muffinhoz a lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel felverjük. A szalonnát apró, vékony csíkokra metéljük. A gombát lecsöpögtetjük, néhány vágással földaraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat a reszelt sajtot is hozzáadva összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, gombás masszával a háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 22 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
4. A sajtos, minivirslis muffinhoz a tojást a joghurttal és az olajjal felverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk, közben a reszelt sajtot és az apró kockákra vágott lilahagymát is beledolgozzuk.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, hagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A közepükbe függőlegesen 1-1 minivirslit nyomunk. Kicsit ki fog lógni belőle, de ez nem baj, mert ahogy sül, a tészta, majd „körbenövi\".
6. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk. Langyosan is kínálhatjuk, ami azért izgalmas, mert ekkorra a tészta egy kicsit eltávolodik a virslitől, és ebbe a résbe ketchupot vagy mustárt is nyomhatunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.