Roston sült busa fűszeres vajjal
Elkészítés módja
1. A halszeleteket sóval, borssal behintjük és szorosan egy lapos, peremes edénybe fektetjük. A megtisztított hagymát vékony karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk és mindkettő felét a hal tetejére szórjuk. Az olajat a citromlével elkeverjük és ezt is ráöntjük. A halat többször átforgatva, legalább 1 órán át így pácoljuk.
2. Közben a fűszeres vajat elkészítjük. Az alaposan megmosott pórét meg a maradék hagymát nagyon finomra vágjuk, és a vajjal habosra keverjük. A maradék petrezselyemmel, sóval, fehér borssal, mustárral és citromlével ízesítjük.
3. Kiterített alufólia lapra kanalazzuk, és henger alakúra formázva összegöngyöljük. Tálalásig mélyhűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
4. A halat páclevéből kiemeljük, a nedvességet leitatjuk róla, és egy kevés olajjal megkenjük. Ezután roston vagy előmelegített grillsütőben, a visszamaradt páclével kenegetve úgy 10 perc alatt pirosra sütjük, félidőben megforgatjuk.
5. Tálaláskor a forró halszeletekre egy-egy karika fűszeres vajat rakunk, ami ráolvad és pompás ízt ad a busának. Köretnek saláta vagy burgonyapüré illik hozzá.
Roston sült busa fűszeres vajjal recepthez fűződő történet, jótanács
Busa helyett másféle hallal is készíthetjük, lehet például ponty, harcsa, lazac, tengeri hal.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.