Roston sült busa fűszeres vajjal

Roston sült busa fűszeres vajjal recept
Hozzávalók
•  4 db egyenként kb. 20 dkg-os busaszelet
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 kis fej vöröshagyma
•  1 csokor petrezselyem
•  4 evőkanál olaj
•  2 evőkanál citromlé
a fűszeres vajhoz:
•  ujjnyi darab póréhagyma
•  10 dkg vaj
•  késhegynyi só és őrölt fehér bors
•  1 mokkáskanál mustár
•  pár csepp citromlé
a sütéshez: 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A halszeleteket sóval, borssal behintjük és szorosan egy lapos, peremes edénybe fektetjük. A megtisztított hagymát vékony karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk és mindkettő felét a hal tetejére szórjuk. Az olajat a citromlével elkeverjük és ezt is ráöntjük. A halat többször átforgatva, legalább 1 órán át így pácoljuk.

2. Közben a fűszeres vajat elkészítjük. Az alaposan megmosott pórét meg a maradék hagymát nagyon finomra vágjuk, és a vajjal habosra keverjük. A maradék petrezselyemmel, sóval, fehér borssal, mustárral és citromlével ízesítjük.

3. Kiterített alufólia lapra kanalazzuk, és henger alakúra formázva összegöngyöljük. Tálalásig mélyhűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

4. A halat páclevéből kiemeljük, a nedvességet leitatjuk róla, és egy kevés olajjal megkenjük. Ezután roston vagy előmelegített grillsütőben, a visszamaradt páclével kenegetve úgy 10 perc alatt pirosra sütjük, félidőben megforgatjuk.

5. Tálaláskor a forró halszeletekre egy-egy karika fűszeres vajat rakunk, ami ráolvad és pompás ízt ad a busának. Köretnek saláta vagy burgonyapüré illik hozzá.

Roston sült busa fűszeres vajjal recepthez fűződő történet, jótanács

Busa helyett másféle hallal is készíthetjük, lehet például ponty, harcsa, lazac, tengeri hal.

A leírásban szereplő Roston sült busa fűszeres vajjal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.