Polentás és puncsos muffin

Elkészítés módja
1. A polentáshoz a kukoricadarát és a lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat majd a tejet adjuk hozzá.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A puncsoshoz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citrom- és a narancs héjával összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat majd a gyümölcsleveket és a bort végül a tejfölt adjuk hozzá. A lisztes keverékkel összedolgozzuk.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, közben a 8 evőkanálnyi borral apránként meglocsoljuk. 5 perc elteltével, ha a kis sütemények megszívták magukat, rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A mázhoz való porcukrot elfelezzük. Az egyiket a borral, a másikat a citromlével kissé megmelegítve addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik benne. A muffinokra locsoljuk, dermedni hagyjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.