Cukkinis, csokoládés muffin
Elkészítés módja
1. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat, az olvasztott vajat és a joghurtot hozzáadjuk, tovább keverjük.
2. A csokoládét a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. A megmosott, meghámozott cukkinit a reszelő kis lyukú oldalán lereszeljük, 5 percig állni hagyjuk, majd kissé kinyomkodjuk.
3. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a szegfűszeggel összeforgatjuk. A tojásos masszába keverjük, azután néhány mozdulattal a csokoládét és a cukkinit is beleforgatjuk.
4. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.