Pisztáciás keksz

Elkészítés módja
1. A dagasztógép táljába tesszük a tészta hozzávalóit, kivéve a tejet.
2. Jól kidolgozzuk és közben hozzáadagoljuk a tejet.
3. Kemény tésztát kell kapnunk belőle, amit hűtőbe teszünk egy éjszakára.
4. Másnap kinyújtjuk 2 mm vastagságúra egy lisztezett deszkán és lisztbe mártott keksz kiszúrókkal különböző formákat szaggatunk belőle.
5. Egy zsírpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket egymástól 2-3 cm távolságra és 200 fokon 8 perc alatt készre sütjük. (Nem szabad megbarnulniuk, szép világos kell, hogy maradjon a sütink).
6. Kihűlés után tálkákba szedjük.
7. Frissen még egy kicsit ropogós, de másnapra teljesen megpuhul. Sokáig eláll.
Pisztáciás keksz recepthez fűződő történet, jótanács
Voltak fenntartásaim a zsírral, de elmondhatom, hogy nagyon nem éreztem rajta Magam készítettem a zsírt is. Azt hiszem gyakran felhasználom ilyen sütikhez.
Ha pisztáciás akkor csak finom lehet. Nagyon tetszenek a formák is. :)