Párolt marhamáj barna mártásban
Elkészítés módja
1. A májat megtisztítjuk a hártyájától és a felesleges inaktól. Első lépésben a hűtőben lefedve áztassuk fokhagymás tejben 24 órán keresztül. Én egy szép, fiatal, világos marhamájat vettem, ügyelve annak frissességére!
2. A májat másnap kivesszük a tejből, és letörölgetjük egy konyhai papírtörlővel. Egy serpenyőben vajat hevítünk.
3. A májunk két darabból áll. Egyben hagyva forgassuk meg lisztben, és süssük 4-4 percig mindkét oldalán. Közben locsoljuk meg a felhevített vajjal. A maradék zsiradékhoz öntsük hozzá a 3 dl vizet, majd jól keverjük össze. Ezt követően a bort is hozzáöntjük.
4. A mártásport keverjük csomómentesre, és öntsük hozzá a bort. Addig pároljuk, míg puha nem lesz. A májat ferde szeletekre vágjuk, és bevonjuk a mártással. Köretnek petrezselymes rizs illik hozzá.
Párolt marhamáj barna mártásban recepthez fűződő történet, jótanács
A tudósok nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos szervezetünknek a máj fogyasztása. A marhamáj az egyik olyan belsőség, ami sokféle vitamin, és ásványi anyag hordozója. A szarvasmarha májat ritkán használjuk ételek készítésére; amennyiben mégis, úgy a fiatalabb állatok máját igyekezzük választani. Ezt arról ismerjük meg, hogy a fiatalabb állat mája jóval világosabb. A májat főzés előtt annak ereitől, rágós vezetékeitől és hártyájától szabadítsuk meg. Nagyon finom étel, cukorbetegek, diétások és vérszegények is bátran fogyaszthatják!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.