Párolt marhamáj barna mártásban

Párolt marhamáj barna mártásban recept
Hozzávalók
•  50 dkg marhamáj
•  5 dkg liszt
•  5 dkg vaj
A páchoz:
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 dl tej
•  1 dl vörösbor
•  3 dl víz
•  1 kevés só
•  1 csomag barna mártáspor (készíthetjük magunk is)

Elkészítés módja

1. A májat megtisztítjuk a hártyájától és a felesleges inaktól. Első lépésben a hűtőben lefedve áztassuk fokhagymás tejben 24 órán keresztül. Én egy szép, fiatal, világos marhamájat vettem, ügyelve annak frissességére!

2. A májat másnap kivesszük a tejből, és letörölgetjük egy konyhai papírtörlővel. Egy serpenyőben vajat hevítünk.

3. A májunk két darabból áll. Egyben hagyva forgassuk meg lisztben, és süssük 4-4 percig mindkét oldalán. Közben locsoljuk meg a felhevített vajjal. A maradék zsiradékhoz öntsük hozzá a 3 dl vizet, majd jól keverjük össze. Ezt követően a bort is hozzáöntjük.

4. A mártásport keverjük csomómentesre, és öntsük hozzá a bort. Addig pároljuk, míg puha nem lesz. A májat ferde szeletekre vágjuk, és bevonjuk a mártással. Köretnek petrezselymes rizs illik hozzá.

Párolt marhamáj barna mártásban recepthez fűződő történet, jótanács

A tudósok nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos szervezetünknek a máj fogyasztása. A marhamáj az egyik olyan belsőség, ami sokféle vitamin, és ásványi anyag hordozója. A szarvasmarha májat ritkán használjuk ételek készítésére; amennyiben mégis, úgy a fiatalabb állatok máját igyekezzük választani. Ezt arról ismerjük meg, hogy a fiatalabb állat mája jóval világosabb. A májat főzés előtt annak ereitől, rágós vezetékeitől és hártyájától szabadítsuk meg. Nagyon finom étel, cukorbetegek, diétások és vérszegények is bátran fogyaszthatják!

A leírásban szereplő Párolt marhamáj barna mártásban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.