Őszibarack sütemény
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet.
2. Sima tésztát gyúrunk belőle.
3. A tésztát a hűtőbe tesszük pihenni 1 órára.
4. Dió nagyságú gömböket formázunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
5. A gombócokat előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt világosra sütjük.
6. Még melegen kikaparjuk a belsejét.
7. A kikapart tésztához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót.
8. Majd hozzáöntjük a lekvárt, a rumaromát, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk.
9. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük vele a tésztát. (A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek.) Majd egy kevés töltelékkel ragasszuk összeragasztunk 1-1 félgömböt.
10. A vérnarancsaromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük vele a barack felületét.
11. Utána tojásfehérjével lekenjük és kristálycukorba forgatjuk.
Mutatós aprósütemények :-)
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.