Kekszes barackos torta
Elkészítés módja
1. Egy kerek, kapcsos tortaforma aljára apróbb darabokra törjük a háztartási kekszet.
2. A tejből, vaníliapudingból és cukorból pudingot főzünk, majd ráöntjük az összetört kekszekre, hogy mindenhova jusson. Hagyjuk kihűlni.
3. Közben a Hulalát kemény habbá verjük.
4. Ha kihűlt a pudingos kekszes réteg, a barackok felét szép vékony szeletekre vágjuk (én konzervet használtam) és egymás mellé pakoljuk a pudingos rétegre, aztán megszórjuk fahéjjal. Nagyon jól megdobja az ízét.
5. Ha ezzel is készen vagyunk, jöhet a hab, melyet szépen elegyengetünk a barackokon, hogy jól elfedje mindenhol.
6. A habra pedig következik még egy réteg vékonyra szeletelt barack. Tetszés szerint erre is lehet fahéjat szórni.
7. Hűtőbe tesszük. 4-5 óra múlva már fogyasztható, de a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben áll.
Kekszes barackos torta recepthez fűződő történet, jótanács
A recept egy másik variációja, hogy 6-7 órát tartjuk a hűtőben illetve a keksz mennyiséget lejjebb vesszük 40 dkg-ra.
A fenti mennyiségeknél túl vastag lehet a keksz réteg és így nagyon lassan puhult át. Én végül főztem még egy adag pudingot és 2 adag pudinggal öntöttem le. A sok babrálás meghozza a gyümölcsét mert nagyon finom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.