Ördögszekérgombás burgonyagombóc
Elkészítés módja
1. Vágjuk apróra a gombát, a hagymát és a fokhagymát, majd az egészet pirítsuk meg kevés olajon.
2. Aprítsuk fel a toast-kenyeret és vajon süssük aranybarnára.
3. Hámozzuk meg a burgonyát, majd a felét főzzük meg és törjük össze.
4. A másik felét reszeljük le.
5. Ezután minden összetevőt keverjünk össze, majd adjuk hozzá a krumplilében lerakódott keményítőt.
6. Sózzuk ízlés szerin.
7. Formáljunk a masszából kis gombócokat, majd dobjuk forrásban lévő vízbe pár másodpercre.
8. Ezek után szedjük ki és hagyjuk hűlni.
9. Formáljuk újra, forgassuk lisztbe és süssük át ropogósra kevés olívaolajon.
10. Ezután tálaljuk pirított ördögszekérgombával, zöldségekkel és kedvenc húsunkkal.
Ördögszekérgombás burgonyagombóc recepthez fűződő történet, jótanács
Nemcsak a legnagyobb, de a legfinomabb tagja a laskagombák nemzetségének az ördögszekérgomba. Pikáns ízével az ínyencek kedvence, de a szakácsok is szeretik, mivel sokfelé termesztik, így egész évben jó minőségben kapható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.