Normand körtetorta vaníliakrémmel

Normand körtetorta vaníliakrémmel recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  20 dkg finom liszt
•  10 dkg vaj
•  1 csipet só
•  3 kávéskanál porcukor
•  3-4 evőkanál víz
A krémhez:
•  0.5 l tej
•  12.5 dkg cukor
•  5 dkg liszt
•  2 tojás
•  1 zacskó vaníliás cukor
•  vagy 1 kiskanál vaníliaaroma
A tetejére:
•  1 kg körte
•  5 dkg cukor
•  5 dkg vaj
•  2 dkg fahéj
•  1 dl Calvados vagy alma pálinka

Elkészítés módja

1. Pároljuk meg 5 dkg vajban, kevés cukor és a Calvados hozzáadásával az 1 kg meghámozott és felszeletelt, édes körtét (Meg lehet szórni dióval, mandulával vagy fahéjjal is).

2. Közben készítsük el a tésztát oly módon, hogy 10 dkg vajat dolgozzunk bele 20 dkg lisztbe. Ízesítsük egy csipet sóval, 3 kávéskanál porcukorral. Gyúrjunk tésztát 3-4 evőkanál víz hozzáadásával. Minél kevesebb vizet használunk a gyúráshoz, annál omlósabb lesz a tészta!

3. Készítsük el a krémet: a tejbe üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, és egy habverővel vagy villával keverjük össze, majd tegyük fel főni a tej felét, vigyázat, állandóan mellette kell állni és keverni kell, nehogy odaégjen. Adjuk hozzá a tejhez a lisztet és keverjük tovább a habverővel. Öntsük hozzá fokozatosan a maradék tejet, mérsékeljük alatta a lángot és keverjük tovább addig, amíg krémmé sűrűsödik, körülbelül 10 percig.Amikor kész öntsük a krémet azonnal egy tálba, és hagyjuk teljesen kihűlni, (takarjuk le egy nejlon fóliával, hogy megakadályozzuk bőr képződést rajta). Tartsuk hűvös helyen, miközben készül a pite vagy torta.

4. A jól meggyúrt tésztát mindenféle pihentetés és előzetes nyújtás nélkül kézzel nyomkodjuk szét egy kivajazott (24 cm-es) tortaformában. Kenjük meg a tetejét tejszínnel vagy tejjel.

5.Öntsük rá a krémet majd rendezzük el rajta a párolt körteszeleteket, öntsük rá a fahéjas, cukros levet is. Tegyük be tortát az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon kb. 40-45 percig.

Normand körtetorta vaníliakrémmel recepthez fűződő történet, jótanács

Megint egy francia klasszikus gyümölcspitével hozakodom elő, ami ropogós linzer alappal készült, francia \"pâtissière\" krémmel töltött, fahéjjal és Calvadosszal ízesített, vajban párolt körtével a tetején.

A leírásban szereplő Normand körtetorta vaníliakrémmel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, vaníliakrém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.