Müzliszelet házilag

Elkészítés módja
1. Az apróra vágott mogyorót és a szezámmagot egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül megpirítom.
2. Az aszalt gyümölcsöket felaprítom (ez lehet sárgabarack, vörösáfonya, aszalt szilva stb.)
A mézet egy lábosban felmelegítem, hozzáadom az összes többi alapanyagot és kb. 4-5 percig kavargatva a tűzhelyen hagyom, hogy a mézet beigya.3. Egy magasabb falú tálcát kibélelek sütőpapírral, ebbe öntöm a müzlialapot, egy evőkanál hátuljának segítségével - amit közben folyamatosan vízbe mártogatok - szépen elsimítom, tömörítem.
4. Hűtőbe teszem egy éjszakára, majd másnap egy éles késsel felszeletelem, szeletenként alufóliába csomagolom.
5. Lehet csokitalpat is készíteni rá, én maradtam az egészségesebb verziónál :)
Müzliszelet házilag recepthez fűződő történet, jótanács
Ismét egy olyan finomságot hoztam nektek, amit egy gyors reggeli, vagy tízóraiként adhatunk a gyermekeinknek, kiváltva a bolti változatot.
Rendkívül gyorsan szinte bármilyen gyümölccsel és maggal készíthető, három fix alapanyag kell mindösszesen hozzá, a többi opcionális.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.