Mogyorós zserbó birsalmalekvárral

Elkészítés módja
1. A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk a tésztát.
2. Az első lapot kinyújtjuk, majd tepsibe helyezzük.
3. Megszúrjuk villával, a gőz könnyebb távozása miatt.
4. Megkenjük a finom birslekvárral, majd a darált mogyorót, amit előtte elkevertünk a citromhéjjal és cukorral, rászórjuk ügyelve arra, hogy maradjon elég a másik lapokhoz.
5. A következő lapot is kinyújtjuk, majd megbökjük, kenjük és végül szórjuk.
6. Erre kerül az utolsó lap. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük 180 fokon 30 percig sütjük.
7. Ha kihűlt, tortabevonóval egyenletesen bevonjuk.
Akár háromszög, akár rombusz alakúra is vághatjuk.Mogyorós zserbó birsalmalekvárral recepthez fűződő történet, jótanács
Igazi, hagyományos magyar sütemény a zserbó, bár kitalálója a francia származású Gerbeaud nevű, francia származású, de Magyarországon egykor alkotó cukrász. Lekváros-diós tészta, csokoládés bevonat, igazi örökzöld gasztronómiai élmény. Ezt a hagyományt törtem most meg, egy igazi magyar mogyorós kombináció birssel. Ha megkóstolná Gerbeaud úr elcsodálkozna, mert még az eredetinél is finomabb ez a változat. legalábbis nálunk 5 csillagos lett.
Köszönöm szépen!
Gratulálok Zsuzsa:)Nagyon-nagyon guszta szinte beleharapna az ember olyan jól néz ki:)