Mogyorós zserbó birsalmalekvárral

Mogyorós zserbó birsalmalekvárral recept
Hozzávalók
•  60 dkg liszt
•  28 dkg margarin
•  1 dl tejföl
•  2 db tojássárgája
•  1 dkg élesztő
•  1 dl tej
•  1 teáskanál cukor
•  1 fiola rumaroma (fehér)
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  4 evőkanál porcukor
•  25 dkg darált pörkölt mogyoró
•  birslekvár (házi)
•  10 dkg kristálycukor
•  1 citrom reszelt héja
•  1 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz:
•  tortabevonó massza

Elkészítés módja

1. A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk a tésztát.

2. Az első lapot kinyújtjuk, majd tepsibe helyezzük.

3. Megszúrjuk villával, a gőz könnyebb távozása miatt.

4. Megkenjük a finom birslekvárral, majd a darált mogyorót, amit előtte elkevertünk a citromhéjjal és cukorral, rászórjuk ügyelve arra, hogy maradjon elég a másik lapokhoz.

5. A következő lapot is kinyújtjuk, majd megbökjük, kenjük és végül szórjuk.

6. Erre kerül az utolsó lap. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük 180 fokon 30 percig sütjük.

7. Ha kihűlt, tortabevonóval egyenletesen bevonjuk.

Akár háromszög, akár rombusz alakúra is vághatjuk.

Mogyorós zserbó birsalmalekvárral recepthez fűződő történet, jótanács

Igazi, hagyományos magyar sütemény a zserbó, bár kitalálója a francia származású Gerbeaud nevű, francia származású, de Magyarországon egykor alkotó cukrász. Lekváros-diós tészta, csokoládés bevonat, igazi örökzöld gasztronómiai élmény. Ezt a hagyományt törtem most meg, egy igazi magyar mogyorós kombináció birssel. Ha megkóstolná Gerbeaud úr elcsodálkozna, mert még az eredetinél is finomabb ez a változat. legalábbis nálunk 5 csillagos lett.

A leírásban szereplő Mogyorós zserbó birsalmalekvárral recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek, zserbó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Mogyorós zserbó birsalmalekvárral recept - 2 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8442 2013. 12. 28. 20:52 Válasz

    Köszönöm szépen!

  2. Mesyke
    Mesyke #8432 2013. 12. 28. 17:49 Válasz

    Gratulálok Zsuzsa:)Nagyon-nagyon guszta szinte beleharapna az ember olyan jól néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Mogyorós zserbó birsalmalekvárral recept - 2 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8442 2013. 12. 28. 20:52 Válasz

    Köszönöm szépen!

  2. Mesyke
    Mesyke #8432 2013. 12. 28. 17:49 Válasz

    Gratulálok Zsuzsa:)Nagyon-nagyon guszta szinte beleharapna az ember olyan jól néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.