Mogyoróbundás csirke

Elkészítés módja
1. A csirkehúsról a bőrt lefejtjük, majd a combokat a forgónál kettévágjuk. A sóval vagy ételízesítővel bedörzsöljük, félretesszük.
2. A tojásokat felverjük, a borssal meg az áttört fokhagymával fűszerezzük. A mogyorót durvára vágjuk.
3. A combokat először a lisztbe, azután az ízes tojásba forgatjuk, majd a mogyoróban meghempergetjük úgy, hogy jól bele is nyomkodjuk, nehogy lehulljon róluk.
4. Közepesen forró bő olajban, nem túl nagy lángon, oldalanként kb. 10-10 percig sütjük.
5. Végül papírszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róluk. Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá köretnek.
Mogyoróbundás csirke recepthez fűződő történet, jótanács
Mandulával vagy dióval is ugyanolyan finom.Comb helyett csirke- vagy pulykamellet is készíthetünk ugyanígy, de annak 10 perc sütés is elég.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.