Mini meggyes csokitorta, vaníliakrémmel
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját a fele cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük.
2. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni addig amíg felhabosodik, majd a maradék cukrot apránként hozzá adjuk és együtt kemény habbá verjük.
3. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd összekeverjük és 1-2 kanál habbal lazítjuk.
4. Körkörös mozdulatokkal a tojásos masszába keverjük.
5. Egy 18 cm átmérőjű, kikent tortaformába simítjuk, és 25-30 percig sütjük.
6. Amíg hűl a tortánk, addig elkészítjük a krémet.
7. A tejet és a tejszínt a vaníliamaggal együtt feltesszük főni.
8. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük, majd ha a tejszínes tej felforrt, állandó keverés mellett hozzáöntjük. Vigyázzunk, nehogy csomós legyen, a tojás pedig ki ne csapódjon!
9. Visszatesszük a tűzre és folyamatos kevergetéssel besűrítjük. A reszelt narancshéjat belekeverjük, majd kihűtjük a krémet.
10. Ha kihűlt a tortánk, három korongot vágunk.
11. Az első lapot megkenjük meggy-dzsemmel, aztán a vaníliakrémmel, a tetejét pedig kirakjuk magozott meggyel.
12. Ezután a második korong jön. Dzsem, krém, meggy.
13. Végezetül befedjük a tortánkat a harmadik koronggal.
14. A csokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tortát.
15. Az elkészült mesterművet tejszín virágokkal és kandírozott meggyel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.