Mediterrán pulykamell

Elkészítés módja
1. A pulykamellet megmossuk, leszárogatjuk, majd 3 evőkanál megforrósított olajon, körös-körül megpirítjuk, kissé megsózzuk megborsozzuk.
2. Tepsibe tesszük, zsírjával meglocsoljuk, a fölszeletelt citromot, a fokhagymagerezdeket és a bazsalikomleveleket mellé dobjuk. Egy kevés vizet öntünk alá és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 45 perc alatt megsütjük. Közben levével gyakran meglocsolgatjuk, néhányszor meg is forgatjuk.
3. Közben elkészítjük a köretet. A zöldségkeveréket szobahőmérsékleten fölengedjük. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd serpenyőben, a fölhevített olajon megfuttatjuk. A zöldségkeveréket rádobjuk, néhány percig pirítjuk. A sűrített paradicsomot kb. 1 deci vízzel elkeverjük, majd a zöldséges raguhoz adjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük.
4. Tálaláskor a zöldségragut tányérokra halmozzuk. A sült pulykamellet fölszeleteljük, és a zöldségekre rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.