Mascarponés - szőlős pitetorta

Elkészítés módja
1. A leveles tésztát nyújtsuk vékonyra, majd béleljük ki vele egy 22-24 centi átmérőjű kerek tortaformát úgy, hogy a széle kissé túllógjon.
2. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
3. A töltelékhez a mascarpone krémsajtot a cukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliarúd kikapart belsejével keverjük ki. Öntsük a tésztával bélelt formába és simítjuk el.
4. A megmosott, leszemezett és félbevágott szőlőszemekkel rakjuk ki a sütemény tetejét, a túllógó tésztát hajtsuk vissza.
5. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.
6. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.