Márványos, csokoládés keksztekercs
Elkészítés módja
1. A tésztához a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze.
2. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ne legyen nagyon lágy, mert feltekerés közben nagyon berepedezik és szétesik.
3. Kekszmorzsás nyújtódeszkán vékonyra nyújtsuk ki.
4. A krémhez egy kevés tejjel alaposan keverjük el a cukrot, a tojássárgáját és a lisztet.
5. A tejet tegyük fel a gázra, majd amikor felforrt, adjuk hozzá az elkevert tojássárgáját.
6. Lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre.
7. Vegyük le a gázról, majd adjuk hozzá az előzőleg mikróban felmelegített tortabevonót és alaposan keverjük el.
8. Mikor félig kihűlt, kenjük meg vele a tésztánkat és tekerjük fel.
9. A mázhoz gázon, pár perc alatt főzzük össze a hozzávalókat.
10. Kenjük a süteményre, attól lesz márványos, mert a margarin nem olvad fel, hanem foltos marad a kakaós tejben.
Márványos, csokoládés keksztekercs recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon szeretem a sütés nélküli süteményeket, mert nem kell a sütő felett állni, és gyorsan elkészülnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.